CAFEA BRAVOS ESPRESSO 1000 gr MACINAT

Doua plante ( arbusti) , Coffea Canephora si Coffea Arabica apartinatoare de specia Rubiaceae, stau la baza produselor de cafea. Arbustii de cafea se regasesc in zona tropicala, au o inaltime ce variaza intre 1-18 metri.

Cafeaua este utilizata de mii de ani respectiv utilizarea cafelei in alt mod decat cea naturala ( mestecarea bobului de cafea) a luat un avant odata cu aparitia primelor vase de lut, cand bastinasii care culegeau boabele de cafea de pe arbustii din vecinatatea salasurilor, preparau diferite ceaiuri din cafele.

Coffea Canephora (Robusta) este un arbuste ce creste la altitudini joase ( 300-500 metri), rezistent la variatii de temperaturi, secete si daunatori in schimb fructul este mai putin aromat, dar are un continut de cofeina mai ridicat ( dublu fata de Arabica). Robusta confera crema, tarie cafelei, avand un gust amarui .

Canephora( Robusta) produce mai multe fructe respectiv dau rod cu mult mai rapid decat cele Arabica. 30 % din productia mondiala de cafea este Robusta.

Coffea Arabica ( Arabica) creste la altitudini intre 900-2000 metri, planta sensibila, iar cultivarea ei necesita o munca migaloasa in schimb fructele sunt mult mai aromate decat cele Robusta. 70 % din productia mondiala de cafea este Arabica. Bravos Espresso ( prajita in Ungaria) este o cafea 60 % Robusta si 40 % Arabica, un amestec de boabe de cafea din Africa si Asia.